Hemma-helg för BK Granen!

2024-04-02 i Allmänt

För BK Granen väntar hemma-helg för både A-laget och F-laget. Trots att det är påsklov så får man möjlighet att slipa formen inför matcherna. BK Granen A möter BK Merrimac från Filipstad som försöker undvika negativt kval-spel, och behöver alla poäng man kan få.

För BK Granens del så är det många som spelat tävlingar under påsk-helgen, så förhoppningsvis är det många som har en bra form.

Förutsättningar för positivt kval-spel för Granen!

Inför de sista 2 omgångarna så finns en minimal chans för BK Granen A till positivt kval-spel till div 1. Dock har man detta inte i egna händer då laget ligger på 5:e plats inför omgång 20.

Wåxnäs BC och BK Triss slåss om serie-segern där Fagersta-laget har en knepig bortasväng i Dalarna mot BK Zenit och BK Karma F1, där poäng-tapp är störst i Mora, där Karma försöker undvika negativt kval-spel. Trots att BK Zenit redan är klara för div 3, så kan även dem vilja avsluta snyggt i hemma-hallen....

3:an i tabellen BK Kasi har även de en tuff bortasväng mot BK Taifun F som försöker undvika negativt kval, samt serieledande Wåxnäs BC som absolut inte vill tappa poäng. Skulle det bli dubbla förluster för Kasi så kan det bli målskillnad mellan Kasi och Granen där det är fördel BK Kasi.

Skulle Granen vinna med 16-4 och BK Kasi inkassera 2 st förluster med samma siffror så ligger BK Granen på samma poäng som BK Kasi med målskillnaden +60 för Granen och +56 för BK Kasi...

4:an Ludvika BK F1 har samma spelprogram som BK Granen med 2 hemma-matcher, och tar man lika många poäng som Granen, så är man 1 p före. Tar Ludvika BK en poäng mindre än Granen, så har Granen bättre målskillnad.

Vad vill BK Granen? Vad vill Vasahallen Bowling?

Det blir intressant att se hur BK Granen väljer att avsluta serien. Spelarna i A-truppen har lite olika inställningar, då några är nöjda med div 2, och några vill spela högre upp i serie-systemet.

Oavsett resultatet i serien så är det dags att redan nu börja fundera på kommande säsong. BK Granen har alla möjligheter att göra något bra av detta, då förutsättningarna är väldigt bra i bowlinghallen, och man kan även påverka Hedemora Kommun om mycket aktiviteter i framtiden. Sedan är det ju också upp till bowlinghallen om vad man vill med hallen, då intresset för att spela bowling är stort, både bland föreningar och allmänheten....

Efter 1 år av en bowlinghall i kommunal ägo, där ledningen jobbat med tuffa förutsättningar under det första året så känns det som att man tillsammans kan göra säsongen 2024/2025 till en ännu bättre säsong.

Även styrelsen i BK Granen måste bestämma riktning på verksamheten kommande säsong. Ska man satsa på att bygga ett A-lag med målsättning att spela högt upp i serie-systemet eller är man nöjda med div 2-spel. Ska man satsa på bredd eller elit? eller finns det plats för båda i framtidens BK Granen ?

BK Granen 50 år!

Till kommande säsong så fyller föreningen 50 år, så det finns mycket möjligheter kring detta, och göra BK Granen Hedemora till en förening för "alla", oavsett vilken nivå man vill spela på!

Adress

BK Granen - Bowling Peter Snibb, Östra Järnvägsgatan 28 A 77635 Hedemora

Kontakt

Tel: +46705476163 E-post: petur-61-@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in