Spännande Lördag väntar för Dala-klubbarna!

2024-04-13 i Allmänt

För första gången på många år är BK Granen inte indragna i några ångestfyllda strider kring kval-strecken, utan klubben kan avsluta säsongen på förhoppningsvis ett värdigt sätt i Vasahallen Bowling mot BK Zenit i div 2 och BK Rättvik i div 3. Dock är det många andra dala-klubbar som måste vässa formen inför kommande kval-helger. Redaktionen tittar till övriga dala-klubbar i serie-spelet!

Ludvika BK spelar 2 positiva kval-spel!

I Ludvika Sporthall så avslutar samtliga serie-lag med serie-matcher i hemma-hallen. A-laget som är jumbo i Elitserien möter slutspels-klara Team Clan i en tuff batalj. Elitserien är redan avgjord om vilka lag som går till slutspel, och vilka som åker ur. Det enda som är intressant är vem som blir 2:a i Elitserien, och undviker Team Pergamon i semifinalen! Team Clan eller Team Alingsås?

I div 2 så spelar Ludvikas F1-lag hemma mot jumbon BK Zenit som är klara för div 3 kommande säsong. För F1-laget väntar kval-spel mot serie-2:an Wåxnäs BC i första kvalet. Seger där så väntar antagligen BK Domino i steg 2.

I div 3 så väntar antagligen de mest spännande matcherna denna Lördag då Ludvika F2 kan påverka vilka lag som går vidare till positivt kval-spel till div 2. Ludvika är klara 2:a i serien, men möter BK Fryken som jagar den 3:e platsen till positivt kval-spel tillsammans med BK Stöten. Kl 16,40 i Maserhallen möter BK Fryken och BK Stöten i en direkt avgörande match om vilket lag som går till div 2 kval.

BK Karma ska säkra fortsatt spel i Allsvenskan!

I Moraparkens Bowlinghall är det dubbla hemma-matcher för BK Karma i allsvenskan. Minst 1 poäng behövs för att hänga kvar i allsvenskan, där dala-derbyn är att vänta mot Ludvika BK om vilket lag som är bäst i Dalarna. För Karmas F1-lag väntar en tuff bortasväng och en liten teoretisk chans att slippa negativt kval, men då krävs 4 poäng mot Bågen F och BK Merrimac. I dagsläget stundar kval-spel mot BK Tegnér F2 för BK Karma F1 för att hänga kvar i div 2.

Rigel/DBS jagar dubbla positiva kval-spel i Maserhallen!

I Maserhallen Bowling så jagar div 1-laget Rigel/DBS en kval-plats till allsvenskan, och det känns som man grejar 2:a platsen efter BK Glam. För att Rigel ska spela allsvenskan så behöver man vinna 2 kval-omgångar. Klarar man av BK Fyrishof i semifinalen, så väntar vinnaren mellan Team Baltzar och Djurgårdens IF för att göra BK Karma och Ludvika BK sällskap till Allsvenskan....

OM det ska finnas ett div 2-lag i Maserhallen kommande säsong, så är Rigel/DBS F laget som har störst chans, som klara div 3-segrare. I kvalet så väntar ett spännande dala-derby mellan Rigel/DBS F och Ludvika BK F2. Det andra laget som har chansen till div 2 är BK Stöten Falun, som får chansen till kval om man vinner den ångestfyllda matchen mot BK Fryken, där vinnande lag får möta BwK Ankaret i kvalet just nu!

BK Skinnarna krigar för att behålla sin div 1-status!

Även i Malungs Bowlingcenter så kommer en direkt avgörande match att spelas mellan BK Skinnarna och hälsinge-laget BK Klossen, om vilket lag som hänger kvar i div 1, och vilket lag som får kvala för att hänga kvar.

Gör Rigel/DBS det som förväntas på förmiddagen mot Klossen, så är det vinnaren mellan Skinnarna och Klossen om vilket lag som spelat klart för säsongen. Förlorande lag måste vinna 2 kval-omgångar för att hänga kvar, och börjar antagligen mot Sigma BK...

Adress

BK Granen - Bowling Peter Snibb, Östra Järnvägsgatan 28 A 77635 Hedemora

Kontakt

Tel: +46705476163 E-post: petur-61-@hotmail.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in